Főoldal » elektromos autó » Újabb városban kell regisztrálni az ingyenes parkolásért

Újabb városban kell regisztrálni az ingyenes parkolásért

Újabb városban szűnik meg a zöld rendszámos hibridek ingyenes parkolása 2022. augusztus elsejétől. Miskolc abban is követi Pécs példáját, hogy a tisztán elektromos autókkal az ügyfélszolgálaton történő regisztrációt követően továbbra is ingyenesen parkolhatunk a város által kezelt parkolókban.

A város 2022. június 28-i keltezésű 13/2022. sz. önkormányzati rendelete módosította a 2016-tól érvényben lévő szabályozást, melynek következtében már csak a regisztrált, tisztán elektromos autók parkolhatnak ingyenesen Miskolcon. A parkolási díjak is emelkednek augusztustól a városban, a zöld zónában a jelenlegi 400 Ft/óra díj 440 forintra, a sárga zónában 220 forintról 260 forintra nő. A kék zónát átsorolják a sárgába, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az eddig 150 Ft/óra díj 260 forintra növekszik.

Egyelőre nincs információnk a regisztráció módjáról (csak személyesen, vagy online is lehetséges-e) és arról sem, hogy a töltés idejére is kell-e fizetni a nem regisztrált tisztán elektromos vagy a kedvezményből kizárt zöld rendszámos tölthető hibrid autók tulajdonosainak. Amint megtudjuk a további részleteket, frissítjük a cikket.

FRISSÍTÉS (2022.07.15 16:30): A tisztán elektromos autók személyesen az ügyfélszolgálati irodában (3530 Miskolc, Széchényi I. utca 20.) vagy az ugyfelszolgalat.parkolas@varosgazda.hu e-mail címre a jármű forgalmi engedélyének megküldésével (mindkét oldalát jól olvasható módon) regisztrálhatók. A közterületen létesített töltőhelyek, nem képezik a fizetőparkólók részét. 

A Pécsre utazó villanyautó-tulajdonosok e-mailben is regisztrálhatnak, azonban körülbelül 5 munkanapos átfutási idővel kell számolniuk. A várakozási idő rámutat, hogy a hazánkban lévő közel 30.000 tisztán elektromos autó jelentős részének városonkénti regisztrációja jelentősen megterheli a parkolókat üzemeltető vállalkozások ügyfélszolgálatát.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.