Főoldal » elektromos autó » Megérkeztek az új kamerák a Teslákba

Megérkeztek az új kamerák a Teslákba

A The Kilowatts villanyautós Twitter fiók és a Tesla North összeállítása alapján már fotóink is vannak a Teslák új kameráiról, ám van egy csavar is a történetben.

Eleinte úgy tűnik nem változik a kamerák száma.

Nem mindenki egyszerre

Úgy tűnik már tényleg sorozatgyártásban vannak az új hardverrel szerelt autók, ugyanis a The Kilowatts több vadonatúj Model X-et is lefotózott és az átadás előtt álló autókon egyértelműen új típusú kamerák vannak.

Az első kamerák. forrás: Tesla North
Az első sárvédő kamerái. Forrás: Tesla North

Az első sárvédők feletti kameráknál elképzelhető, hogy kicsit megtévesztő a fotó szöge, de nagyon úgy néz ki, hogy a kamera elhelyezése is változott, jobban előre néz – ennek pedig már korábban láttuk indikációit még tavalyi tesztautók lesifotói alapján.

De ez is egyértelmű, hogy egyelőre nincs nyoma a plusz kameráknak, nem kapott az első lökhárító három lencsét.

Az egyik magyarázat az az lehet, – és erre is vannak persze pletykák – hogy a Cybertruck és a Semi kapja majd csak meg első körben az extra kamerákat, és a többi modellen később várható a bevezetésük.

Az B-oszlop kamerái. Forrás: Tesla North
A tolatókamera. Forrás: Tesla North

Azt már korábban is láttuk, hogy a Seminek például csak az oldalsó visszapillantó tükreiben három kamera van, és az is lehet, hogy a harckocsi méretű Cybertrucknak mindenképp kellenek az extra képérzékelők, hogy működjön a vezetéstámogató. Persze az is lehet, hogy a S/3/X/Y modellek végleg maradnak 8+1 kamerával, csak azok nagyobb felbontásúak lesznek.

Logó helyett felirat. Forrás: Tesla North

További újdonság, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően úgy tűnik a Model S és X a farán a cég logója helyett a vállalat nevét viseli majd, mint a régi szép időkben.

A hírek szerint egyébként a HW4-et is támogató FSD szoftvert még véglegesítik, a kiadása március elejére várható, addig ezeket a legyártott autókat a Tesla nem adja át a tulajdonosoknak.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.