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
auto
2024. 04. 27. szombat

Akkumulátor összeszerelő üzemet létesít a kínai BYD Fóton, amely első körben száz új munkahelyet teremt és amihez a magyar állam is hozzájárul egy nagyjából egymilliárd forintos támogatással – jelentette be Szijjártó Péter Kínában, ahol többek között Sencsen polgármesterével, a Sunwoda akkumulátorgyártó cég alapítójával és a BYD vezérigazgatójával is tárgyalt.

Szijjártó Péter Sencsenben (Kuangtung, Kína) találkozik a Sunwoda alapítójával. | forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official

A BYD jelenleg a világ legnagyobb elektromos autó- és második legnagyobb akkumulátorgyártója, de meghatározó szereplő a távközlésben, a telekommunikációban, valamint az informatikában is. A vállalat legújabb beruházása kapcsán a miniszter hangsúlyozta, hogy a fóti üzemben nem gyártani, csupán összeszerelni fogják az akkumulátorokat.

A BYD számára nem ismeretlen hely Magyarország, hiszen a cég komáromi gyárában készülnek azok az elektromos autóbuszok, amelyek mára meghatározó résztvevői egyes európai nagyvárosok tömegközlekedésének. A gyár létesítéséről annak idején mi is beszámoltunk.

Elektromos busz gyárat épít Magyarországon a BYD

Ahogyan néhány nappal ezelőtt arról is, hogy hány magyarországi város jutott hozzá a BYD által gyártott elektromos buszokhoz a Zöld Busz program keretein belül.

Ebben a három városban csökkent a héten a dízeles buszok száma

Aki képes józanul gondolkodni beláthatja, hogy az autóipar forradalmi megújulása egy megállíthatatlan és visszafordíthatatlan folyamat…

Értekezett a miniszter hivatalos Facebook oldalán a találkozóit követően.

A miniszter szerint a beruházás tovább növeli hazánk szerepét és súlyát az európai elektromos autóipari átállásban és megerősíti azt a „vezető szerepet, amelyet ezen a területen Magyarország betölt”. Szijjártó Péter azt is kiemelte, hogy a világgazdaság elkövetkező éveit és évtizedeit ez az iparág fogja meghatározni, és a szektor beruházásaitól függ, hogy mely országok milyen gyorsan fejlődnek majd hosszú távon.

Szijjártó Péter tárgyal a világ 10. legnagyobb GDP-jével rendelkező Sencsen polgármesterével annak érdekében, hogy tovább erősítsék a két ország gazdasági- és beruházási kapcsolatait. | forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official

A miniszter úgy véli, hogy azok az országok, amelyek az elektromos átállással kapcsolatos beruházások nagyobb részét képesek magukhoz vonzani sokkal gyorsabban fognak növekedni, több új munkahelyet teremthetnek és védhetnek meg, mint a többiek, és gyorsabban növelhetik saját gazdaságuk technológiai színvonalát. Azt is kiemelte, hogy szerinte így Magyarország sokkal nagyobb hozzájárulást tud adni a világ környezetvédelmi céljainak eléréséhez, mint más országok.

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.