Új részleg alakul a Volkswagen elektromos autói számára

Mostanság valahányszor a kamerák elé kerül valamelyik Volkswagen munkatárs, mindig történik egy nagy bejelentés a gyártó elektromos mobilitási stratégiája kapcsán. Ezzel nem is lenne probléma, ha a gyakorlatban is látnánk valami következményét az ígéreteknek, de valamiért a rengeteg látszólagos pénz-és energia-befektetés ellenére sem lett még villanyautó nagyhatalom a Volkswagen. Most egy újabb lépéssel kíván javítani az elektromos közlekedésre való átállás taktikáján a gyártó, mégpedig egy új részleg alapításával az elektromos járművek számára.

Volkswagen I.D. MEB padlólemezzel

Február 1-jétől Thomas Ulbrich, a korábbi gyártási és logisztikai vezető kerül az új divízió élére, ahol a hatékony és problémamentes elektromos meghajtásra való átmenet felügyelete lesz a feladata. Az új e-mobilitási részleg alá tartozik továbbá a VW MEB padlólemezének fejlesztése, melyek a gyártó 2020 után megjelenő elektromos autóinak, mint például az I.D. Crozz crossovernek fogja az alapját adni. Ulbrich lesz a felelős azért is, hogy a VW által bemutatott koncepciók elérjék a gyártásba kerülő formájukat, valamint minden bizonnyal az IONITY projekt, azaz az öt nagy autógyártó által koordinált európai gyorstöltő hálózat kiépítése is az új részleg működéséhez kapcsolódik majd.

EZT OLVASTAD MÁR?  Kongón áll vagy bukik az elektromos autózás jövője?

Ha a Volkswagen ebben a tempóban halad az új bejelentésekkel, és valóban belecsap az e-mobilitás fejlesztésébe, akkor az új divízió igazgatójának lesz dolga rendesen. Jelenleg három Volkswagen villanyautóra várunk, melyek a következő években, leghamarabb 2019-től, de a valóságban inkább 2020-tól fognak a piacra gurulni: az I.D., I.D. Crozz, és az I.D. Buzz. Emellett márciustól az e-Golf gyártása is megduplázott kapacitással történik az európai villanyautó igények kielégítése céljából, ugyanis Norvégiában továbbra is ez a legnépszerűbb modell.

Elektromos autót használsz?