Frissül az Innogy otthontöltő kínálata

A nálunk ELMŰ-ként illetve ÉMÁSZ-ként ismert Innogy kedden az esseni E-world szakkiállításon mutatja be a nagyközönségnek élőben a cég megújult otthontöltő megoldásait. A házon belül fejlesztett töltőkészülékek a különböző felhasználói igények kielégítése érdekében moduláris felépítésűek lettek, miközben az állandó netkapcsolatnak hála megfelelnek az töltőhálózat üzemeltetők elvárásainak is.

A falra szerelhető és oszlopon elhelyezhető változatban is készülő töltők három különböző kezelőfelülettel is elérhetőek lesznek. A legegyszerűbbek csak egy világító gyűrűvel kommunikálnak ügyfél felé, de lesz olyan is, amin megvilágított piktogramok mutatják a töltő állapotát, míg a csúcskészülékre kijelző is kerül. A maximum 22 kW teljesítményű AC (váltakozó áramú) töltők mindegyike képes kommunikálni a szabványos csatornákon keresztül, és az Innigy eOperate szoftver megoldásával garantálható a megbízható üzemeltetés is. A közzétett képeken Type2 aljzatos változat látható, arról nincs hír, hogy készül-e belőlük fixen szerelt kábeles verzió is.

A töltők távolról, okostelefonos applikációról irányíthatók, és több különböző azonosítási módszerrel is indíthatók, így mind az üzemeltető, mind pedig a felhasználó pontosan követheti az egyes töltési folyamatokat. Ez sokféle felhasználási területen használhatóvá teszi az Innogy megoldását. A töltők WiFi és Bluetooth kapcsolatra képesek, de az eBox Professional és magasabb kategóriában mobil adatkapcsolat is elérhető. A beépített hitelesített mérő nem csak a felhasználók közötti költségmegosztást teszi lehetővé, de az Innogy központi vezérlő rendszerével együtt a teljesítménymegosztás is elérhetővé válik.

A töltők áprilistól lesznek elérhetők, vélhetően először Németországban, de az árról egyelőre nincs információnk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.