Főoldal » események » Villanyautósok találkozója a Hungaroringen

Villanyautósok találkozója a Hungaroringen

2019. június 1-én rendezik meg az EcoGP versenysorozat első magyarországi futamát a Hungaroringen. A versenyen a Villanyautósok Közösségének színeiben Thuma Gábor, Dósa István, Szita Bálint indulnak, de a közösségből ott lesz egy Teslával Zambelly György is. A rajtrácsra az előzetes információk szerint összesen hat magyar csapat áll majd fel, további hét induló pedig Németországból, Romániából és Csehországból érkezik. A biztatásukra várjuk a közösség tagjait és minden érdeklődőt a Hungaroringre, ahol a kisebbeknek a szervezők családi programokkal készülnek. Hagyományos autóval ezen a napon ugyan nem lehet a pályára behajtani, de a tisztán elektromos autóval érkezők közvetlenül a boxok közelében parkolhatnak majd, jelezve hogy ez a nap a tisztán elektromos hajtásé lesz Mogyoródon. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Eco Grand Prix 2019 Hungaroring

A futamok reggel 8 órakor indulnak, és az első etapban az autók délig róhatják a köröket. A csapatok akkor egy fél órás pihenőt kapnak, mielőtt újra felsorakoznak a biztonsági autó mögé a délután 1 órára meghirdetett rajthoz. A szünetben az autók töltésére nincs lehetőség, így ezt a műveletet csak a futam ideje alatt tudják megejteni.  A futamot délután 5-kor intik le, az eredményhirdetésre várhatóan negyed hatkor kerül sor.

Eco Grand Prix 2019

A tisztán elektromos meghajtású autók és vezetőik számára kiírt verseny két darab 4 órás etapból áll, köztük egy egy órás pihenővel. Az autók a 2×4 órában bármikor bármeddig tölthetők, de ehhez csak a boxban biztosított 22 kW-os (AC) áramellátás használható. A 22 kW-nál kisebb teljesítményű fedélzeti töltővel szerelt autók töltéséhez AC-DC átalakító használható, de nagyobb teljesítményű töltéshez  való energiatárolásra és akkucserére nincs lehetőség. Az a csapat nyer, amelynek a vezetői a legtöbb kört tudják megtenni a 8 órás időintervallum alatt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.