Villanyautóval könnyebben rádtalál a szerelem?

Hét és félmilliárd ember él ezen a bolygón, mégis gyakran nagyon könnyű úgy érezni, hogy sosem sikerül szerető partnerre lelnünk, a szerelmes pároktól hemzsegő utcák, a rózsaszínre festett termékkatalógusok, és a szívecske alakú csokis dobozok látványa pedig mit sem segít a magányos lelkek hangulatán. Nos, mint kiderült, van kiút a reménytelennek tűnő helyzetből: elég egy elektromos autóval elmenni randira, és máris az egekbe szöknek az esélyeink egy boldog kapcsolatra.

A Ford a PSB piackutató és elemző céggel közösen 3000 főt kérdezett meg Európában, Kínában, és az Egyesült Államokban arról, hogy mennyire találják vonzónak, ha valaki villanyautóval jár, és az eredmények azt mutatják, hogy bizony a kiszemelt partner orra alá pöfögni egy csomó féle mérgező gázt a kipufogóból már egyáltalán nem menő. A közvélemény-kutatás szerint háromból két párkereső inkább elektromos autóval indulna el az első találkozásra, hogy biztosan jó legyen a kulcsfontosságú első benyomás, de a válaszadók 80%-a a későbbi randikon is szívesebben utazna tiszta üzemű járműben. Ideális esetben nem az autónk miatt talál ránk a szerelem, de ha esetleg ez is szempont a választásnál, nem árt tudni, hogy négyből három fő a villanyautóst választaná egy hagyományos autót vezető partner helyett. Mondjuk egy Citroën C-Zero vs. Bentley Continental esetén ezt már nehéz elhinni, de ne legyünk illúziórombolók, azonos kategóriában tényleg szexibb lehet a villanyhajtás.

EZT OLVASTAD MÁR?  Az Autónavigátor és a Ford együtt indul az idei eTourEurope versenyen

Természetesen a Ford célja ezzel a rövid szösszenettel nem a szerelem és az elektromobilitás közötti összefüggés tudományos feltérképezése volt, hanem egy jól célzott Mustang Mach-E reklám a Valentin-napot túlélni próbáló magányos farkasok számára.

Elektromos autót használsz?