Főoldal » elektromos autó » 14 000 autóját cseréli elektromosra a Schneider Electric

14 000 autóját cseréli elektromosra a Schneider Electric

A Schneider Electric is csatlakozott a The Climate Group nonprofit szervezet EV100 globális kezdeményezéséhez, melyben vállalja, hogy 2030-ig a teljes vállalati autóflottáját kibocsátásmentes meghajtásúra cseréli. Az energetika és automatizálás multinacionális szakértőjénél ez nem kevesebb mint 14 000 járművet jelent több mint 50 országban, melyek helyét egy évtizeden belül tisztán elektromos autók veszik át. A klímavédő szervezet másik két kezdeményezéséhez a Schneider Electric már 2017-ben csatlakozott: az EP100-ban beleegyezett, hogy 2030-ra duplájára növeli minden egységnyi elfogyasztott energia gazdasági teljesítményét a 2005-ös évihez képest, az RE100 során pedig kizárólag megújuló forrásból származó energia használatát tűzte ki célul a következő évtizedtől kezdődően.

Forrás: Wikipedia

A cég Green Fleet programjának bejelentése éppen egybeesik a The Climate Group EV100-ról szóló éves beszámolójával, melyben az olvasható, hogy a kihíváshoz eddig csatlakozott több mint 60 vállalat ígéreteiknek megfelelően 2030-ig összesen több mint 2,5 millió zéró kibocsátású autót küld majd az utakra, közel 11 széntüzelésű erőmű éves emissziójával megegyező egyenértékű szén-dioxidtól megmentve a légkört. A 2020 EV100 Progress and Insights Annual Reportban foglaltak szerint a legelhivatottabb cégek ez idáig 80 000 villanyautóval és majdnem 10 000 töltőponttal járultak hozzá vállalásaik teljesítéséhez, ám a kezdeményezés sikerének legnagyobb kihívása továbbra is a kínálat, azaz az elektromos meghajtású modellek elérhetősége.

Schneider Electric elektromos autó töltő (fotó: Schneider Electric)

Az elektromos közlekedésre való átállás a Schneider Electricnél sem csupán az autók lecseréléséből fog állni, hanem a legfontosabb irodák és gyárak töltőinfrastruktúrájának fejlesztéséből is. Néhány helyszínen a vállalat a saját innovatív mikrogrid technológiáit, és új energiamenedzsment rendszereket is bemutat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.