Egymillió Tesla a világ útjain

Elon Musk Twitteren gratulált minden munkatársának, akik lehetővé tették egy fontos mérföldkő elérését: elkészült az egymilliomodik Tesla. A konkrét autó, egy Model Y.

A mai napig legyártott legtöbb elektromos autó számában egyedül a kínai BYD képes felvenni a versenyt a Teslával. 2019 őszéig a BYD-t tartották vezetőnek, míg a Tesla meg nem előzte, ez azonban már akkor sem volt teljesen igaz, mivel a BYD számaiban a PHEV modelleket is figyelembe veszik, melyek aránya bár csökken, még mindig kb. 40% körüli részesedést jelent a BYD értékesítésében.

Jelenleg a Tesla havonta körülbelül 40 000 autót gyárt, ez a szám azonban folyamatosan növekszik, ugyanis épp a napokban érkeztek hírek arról, hogy a Giga Shanghai néven emlegetett kínai üzemben elindult a második műszak, így már márciustól elérhetik a heti 3500 darabos gyártást, júliustól pedig heti 5000 példányra számítanak, amivel éves 250 000 darabra növekszik a kínai gyár termelése, így a második millió eléréséhez kevesebb, mint 2 évre lesz szükség.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.