KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

2022-ben jöhet a következő elektromos Honda

A Honda e szinte mindenkinek nagyon tetszik, azonban töredékük fogja valóban megvenni, van akinek a mérete, másnak a hatótávja túl kicsi, akinek mindkettő elég lenne, azok az árát tartják magasnak, bár ez az autó egyértelműen nem az olcsó kategóriát célozza, így nem a Renault Zoe vagy a Volkswagen e-UP a valódi versenytársai, inkább a Fiat 500 e vagy a Mini Cooper SE tisztán elektromos változata, melyek hatótávban, méretben és árban sem térnek el jelentős mértékben. Jól tudják ezt a Hondánál is, ezért az elektromos kisautóból mindössze 10 000 példány eladását tűzték ki célként, ami nem tűnik elérhetetlennek.

Honda Jazz és Honda Jazz Crosstar

Ahogy a legtöbb gyártó esetén, úgy a Honda felett is ott lebeg a széndioxid kvóta túllépése esetén fizetendő büntetés, ezért a japán gyártó sima hibridek európai piacra dobásával próbálja csökkenteni a teljes flotta CO2 kibocsátását. Idén nyáron jelenik meg a Honda kínálatában a Jazz kisautó hibrid változata, melynek érkezik egy SUV változata is, Crosstar néven. Rövid távon ez megoldás lehet, de a folyamatosan szigorodó előírások teljesítéséhez már valószínűleg kevés lesz, ezért nyilatkozta Tom Gardner, a Honda Motor európai alelnöke, hogy 2022-ben egy második tisztán elektromos modell várható Európában, de az újdonság részleteiről egyelőre semmit sem árult el.

Amit tudunk, hogy a Honda 2021 és 2022 között összesen négy elektromosított modellt kíván bevezetni, melyek egyike lesz a tisztán elektromos típus. Az Automotive News Europe találgatásai szerint számíthatunk egy hibrid, és talán egy tölthető hibrid Civic modellre. A HR-V kis méretű SUV is hibrid hajtást kaphat, valamint elképzelhető, hogy a Honda elhozza a Japánban már létező hibrid kínálatát Európába is, így reménykedhetünk egy Accord méretű hibridben és a Clarity plug-in hibridben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.