Nem lesz Volkswagen ID. 3 állami támogatással

Október közepéig kell megrendelni elektromos autójukat azoknak, akik már megkapták támogatói okiratot az idei állami támogatásról. Felmérésünk szerint nagyon sokan vannak, akik a pályázat benyújtásakor még nem választották ki a konkrét típust. Sokan várnak a Volkswagen ID.3 teljes árlistájára is, hiszen egyelőre csak 1.st Edition változat esetén ismerjük a magyar árakat.

A korábbi információk szerint a legkisebb akkus alapváltozat ára befér majd a 11 milliós határba, így az ára alapján jogosult lehet a 2,5 millió forintos támogatásra. A Porsche Hungáriától ma kapott információk szerint azonban a 11 millió forint alá becsúszó alapmodell október közepéig nagy valószínűséggel nem lesz még rendelhető, így aki nem szeretné elveszíteni a támogatást, annak érdemes másik modell után néznie. A Volkswagen kínálatában holnaptól újra megjelenik rendelhető modellként a 32,3 kWh-s akkuval szerelt e-UP, ami várhatóan napok alatt el fog fogyni, hiszen jövőre mindössze 150 db érkezik belőle az országba.

A Volkswagen ID.3 alacsonyabb felszereltségű, kisebb akkus verziójára még várni kell, remélhetőleg az állami támogatások egy következő körében már elérhető lesz.

EZT OLVASTAD MÁR?  ID.4 leleplezés áprilisban a New York-i autószalonon

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.