Végre megvan az ID.3 1st Edition magyar ára

Végre Magyarországon is megkezdődött a Volkswagen ID.3 1st Edition modell forgalmazása, amelyről emailben tájékoztatták azt a 80 magyar előrendelőt, akik 2019 tavaszán látatlanban befizették az 1000 eurós foglalót az autóra. Az alapoktól elektromos autónak tervezett Volkswagen ID.3 modellt hazánkban 2020 augusztus 13-tól forgalmazzák.

Az autó kétféle, Plus és Max felszereltséggel, négy színben (Moonstone-szürke, Gleccserfehér metál, Makena-zöld metál és Mangan-szürke metál) rendelhető. Mindkét változatba a legerősebb, 150 kW teljesítményű villanymotor kerül, az akkumulátor pedig 58 kWh kapacitású. A 1st Edition exkluzív dizájnelemeket, például 1st kormánykereket, Play és Pause jelet mintázó pedálokat, 100 kW-os (DC), illetve 11 kW-os (AC) töltési teljesítményt és esőérzékelős ablaktörlőket kap.

Az autó szériafelszereltség esetén 18″ acél keréktárcsákkal érkezik és többek között a következő kényelmi és biztonsági funkciókkal rendelkezik: LED első és hátsó fényszórók, 7,2 kW AC és 50 kW DC töltési képesség, távolságtartó tempomat, közlekedési tábla felismerő rendszerrel, hangvezérlés, multifunkciós kormánykerék. Az ID.3 1st Plus változat extrái ezen felül például a kulcsnélküli rendszer, a 19″ könnyűfém kerekek, sötétített hátsó ablakok, tolatókamera, a Max felszereltség pedig 20″ kerekekkel, Augmented Reality szélvédőre vetítő fedélzeti infotainment rendszerrel, sávtartóval és vészhelyzeti asszisztens, valamint sávváltást segítő rendszerekkel, elektromosan állítható, gerinctámaszos, masszázs funkciós első ülésekkel és panorámatetővel érkezik.

EZT OLVASTAD MÁR?  Zöld utat kapott a Cupra formás sportterepjárója

A részletes felszereltség lista ide kattintva tekinthető meg. A listaár a Plus felszereltség esetén 15 652 750 Ft, a Max változat pedig 17 790 160 forintba kerül. Az első vásárlók szeptember-október során kaphatják meg az autót, az előfoglalások pedig legkésőbb október 17-ig érvényesek. Ezt követően az esetlegesen felszabaduló autókat a várólistán szereplők vásárolhatják meg.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.