Főoldal » elektromos autó » Egy óra alatt lefoglalták az összes elektromos Hummert

Egy óra alatt lefoglalták az összes elektromos Hummert

A tegnapi világpremiert követően azonnal foglalhatóvá váltak a GMC Hummer EV különböző típusai, melyek közül elsőként az Edition 1 rendelésére nyílik majd lehetőség 2021-ben, ám akik nem siettek a 100 dolláros foglaló kifizetésével, könnyen lecsúszhattak a különleges kiadásról – egy óra alatt egy teljes gyártási évre előre az összeset lefoglalták az érdeklődők. A General Motors egyelőre nem árulta el, hogy hány darabot tervez gyártani a jövő ősszel megjelenő változatból, de a potenciális vásárlók aktivitása nem meglepő annak fényében, hogy az olcsóbb típusok majd csak 2022-től kezdődően érkeznek, sőt, a 79.995 dolláros alapmodellre egészen 2024 tavaszáig kell várni. Mivel valószínűleg nem minden foglalásból lesz tényleges rendelés, továbbra is van lehetősége regisztrálni annak, aki szeretne felkerülni a várólistára.

A 112.595 dolláros listaáron kínált Edition 1-nal a vásárlók három, egyenként 250 kW-os villanymotort kapnak összesen körülbelül 1000 lóerő összteljesítménnyel és 15.590 Nm keréknyomatékkal. A Watts to Freedom funkció az autó teljes erejét felszabadítja, így a supertruck akár 3 másodperc alatt is felgyorsul 100 km/h közelébe. Az akkumulátor – melynek kapacitása az Engineering Explained információi szerint több mint 200 kWh – akár 350 kW-tal is feltölthető. Az Infinity Roof négy átlátszó panelje levehető, így a jármű nyitott tetejűvé alakítható. Ez a kiadás egyedül fehér festéssel lesz kapható, így akinek ez nem tetszik, annak le kell mondania az exkluzív Edition 1 jelvényekről is az utastérben. A bemutatón a gyártó a villany-Hummer off-road képességeire fektette a hangsúlyt, így sokat megtudtunk az ezt szolgáló funkciókról (CrabWalk, Extract Mode), de sok infóval adós maradt vállalat, többek között a vontatási kapacitással, vagy a terhelhetőséggel.

Az alábbi angol nyelvű videóban alaposan körbejárták a Hummer EV prototípusát, és számos olyan műszaki adatról, és érdekességről esik szó benne, melyről a gyártó nem ejtett szót a premier során.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.