Megvette a Shell a lámpaoszlopokba telepített töltőhálózatot

A Shell ma bejelentette, hogy felvásárolja az elsősorban lámpaoszlopokba integrált elektromos töltőpontjairól ismert Ubitricity-t, tovább bővítve mindazon szolgáltatásainak körét, melyek az alacsonyabb/zéró kibocsátású közlekedésre ösztönzik az autósokat. Több mint 2700 utcai töltőpontjával az Ubitricity az Egyesült Királyság egyik legnagyobb nyilvános töltőhálózat-üzemeltetője, ahol mintegy 13%-os piaci részesedést harcolt ki magának, de jelen van Németországban és Franciaországban, illetve más európai országokban is.

Innovatív megoldásaival leginkább olyan villanyautósoknak biztosít töltési lehetőséget, akik saját garázs vagy beálló hiányában az utcán kénytelenek parkolni. A lámpaoszlopok, illetve forgalomkorlátozó oszlopokba való beépítés ráadásul megtizedeli a kiépítési költségeket, és további helyet sem foglal el a járdából. A német cégben egyébként korábban a Honda is tulajdonrészt szerzett, így az speciális mérővel felszerelt kábeleket biztosít az ügyfeleinek, akik az utcai villanyoszlopokba telepített speciális csatlakozóból tudnak autót tölteni az otthoni áramszámlájuk terhére.

A Shell, mely 2019-es bevételei alapján a világ negyedik legnagyobb olajcége, de az évszázad közepére karbonsemleges energetikai vállalattá szeretne válni, jelenleg több mint 1000 villámtöltőt üzemeltet körülbelül 430 benzinkútján, s leányvállalatai, partnerei által emellett további mintegy 185.000 töltőponttal gazdagítja a globális töltőinfrastruktúrát. A felvásárlás, melynek összegét nem hozták nyilvánosságra, még az idén megvalósul, s ezt követően az Ubitricity a Shell leányvállalataként működik tovább.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.