Lesifotókon a Volkswagen elektromos szedánja

A Volkswagen egyelőre Aero B néven ismert tisztán elektromos szedánjáról közölt egy téli közúti teszten készült lesifotó-sorozatot az insideevs.com. A képeken már alig álcázták az autót, bár az orrát Passat-szerűre maszkolták, a hátsó lökhárító alsó része pedig még kamu-kipufogókat is kapott.

Az oldalról készült fotókról kiderül, hogy a ma egyre gyakoribb, karosszéria síkjába süllyesztett kilincseket kap majd az újdonság, a tengelytáv pedig különösen hosszúnak tűnik, ami alapján reménykedhetünk a tágas utastérben, így a Passat belső méreteit kaphatjuk egy kívülről Jetta méretű modellben.

A MEB padlólemezre épülő Aero B modell tulajdonképpen már a VW második elektromos szedánja, az elsőt e-Lavida néven azonban csak Kínában dobták piacra 2019-ben. Az Aero B hivatalos bemutatója az idei év végére vagy 2023 elejére várható és a Tesla Model 3, a Polestar 2, valamint az új BMW i3 versenytársa lesz majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.