Instant Supercharger, VIP szállítással

Időről időre fel-feltűnik a Tesla Semi prototípusa Amerikában, így önmagában egy ilyen fotó már nem nagy szám. Különösen úgy nem, hogy a Pepsihez érkező tesztpéldányokról valószínűleg hamarosan sok kép és videó is lesz majd a neten.

Ezt a lesifotót viszont a szállítmány teszi igazán érdekessé.

Mint a panel

A Laguna Seca egy ismert kaliforniai versenypálya és a Tesla is sokszor ide viszi kipróbálni az autóit, mivel alig 140 kilométerre található a fremonti gyártól. (Ottani mértékkel ez alig).

A villanyautók gyors töltéséhez azonban nem árt pár Supercharger, így a cég egy nyolcállásos villámtöltő-állomást épít a versenypálya mellett. Ezek a töltőpontok azonban nem a helyszínen kerülnek összeszerelésre, hanem kész elemekből rakják össze – számolt be róla a Drive Tesla. A 4-4 töltő, illetve a hozzájuk tartozó elektromos szekrény egy-egy előre gyártott betonelemre került rögzítésre, így a helyszínen csak rá kell rakni a kész egységet az előkészített terepre. Természetesen az elektromos bekötés, illetve a szolgáltató oldaláról a teljesítmény rendelkezésre bocsátása még hátra van, és heteket, vagy akár hónapokat is igénybe vehet.

A nyolc töltő és két szekrény egyébként pont felfértek egy kamionra, ami történetesen egy Tesla Semi volt, így lett duplán érdekes a telepítés.

Egy, a töltők telepítését követő Twitter-fiók szerint egyébként a legnagyobb előre gyártott elemekből történő telepítés az Oregon államban található Sutherlin településén készül, ide 51 töltőoszlopot fognak így lerakni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.