Diess vérszagot fogott: most legyőzhetjük a Teslát

A Volkswagen Csoport vezérigazgatója, Herbert Diess mindig tisztelettel beszél a Tesláról, de ettől még természetesen egy olyan versenytársnak tartja, amelyet meg kell előzni.

Úgy érzi, most jött el az idő.

Meggyengültek

A Financial Times írása szerint Diess a héten a VW alkalmazottainak tartott beszédében foglalkozott az amerikai versenytárssal, amely szerinte jelenleg meggyengült:

Elonnak egyszerre kell a termelés ütemét emelnie két új, komplex gyárban Austinban és a Berlin melletti Grünheidéban, miközben Sanghajban is a gyártás növelésén dolgoznak. Ez nagyon sok erejét fel fogja emészteni. Meg kell ragadnunk ezt az alkalmat, hogy gyorsan fel tudjunk zárkózni, és akkor 2025-re mi lehetünk az elsők! – fogalmazott a VW vezetője.

Tavaly a Tesla még kétszer annyi villanyautót adott el, mint a német konszern, de Diess most azt jósolta, hogy

idén felzárkóznak és nem engedik, hogy a rivális még jobban elhúzzon.

A jelenlegi becslések szerint egyébként a Tesla idén 1,5 millió, míg a VW Csoport 700 ezer elektromos autó tervez eladni a saját becslése szerint, így az amerikai cég előnye félmillióról 800 ezerre nőhet.

Ez a mém állítólag Diess prezentációjában szerepelt. Forrás: Tesla North

Diess természetesen igyekszik motiválni a csapatát, így nem róhatjuk fel neki az ambiciózus terveket, de érdemes megjegyezni, hogy ahogy a villanyautók egyre nagyobb teret nyernek a piacon, és egyre népszerűbbek a vásárlók körében, azaz, amíg a kereslet nagyobb, mint a kínálat, addig a gyártók elektromos modelljei csak kisebb mértékben jelentenek egymásnak konkurenciát, és sokkal inkább a hagyományos meghajtású modellektől csábítanak el ügyfeleket.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.