Főoldal » elektromosautó-töltés » Drágább lesz tölteni a Shell 150 kW-os töltőin

Drágább lesz tölteni a Shell 150 kW-os töltőin

Október 17-től 150 Ft/percre emelkedik a töltési díj a Mobiliti hálózatában a 100 kW-nál gyorsabb ultra töltők esetén. Az ármódosítás Budapesten a Péterhegyi úti, a Bécsi úti, a Füredi úti, valamint a vecsési Shell töltőállomások töltőoszlopait érinti. Az M7 autópályán Székesfehérvárnál, illetve az M3 autópályán Gelejnél található 50 kW-os töltőoszlopok esetén nem változik az ár.

Az említett helyszínekre a Shell 150 kW teljesítményű töltőoszlopokat telepített, melyeket jelenleg 120 Ft/perc díjért használhatnak a villanyautósok. Olyan típusokkal, melyek képesek a töltőoszlop maximális teljesítményét felvenni, ez nagyon kedvező kWh-ra átszámított díjat jelent, de a valóban gyorsan tölthető autókkal még az új ár is az otthoni lakossági piaci ár (jelenleg 70 Ft/kWh) alatt maradhat.

Az ultra töltőkön kívül a kecskeméti Malom Központban található maximum 22 kW-os teljesítményű AC töltők esetében is emelkedik a töltési díj, melyeket szintén a Mobiliti üzemeltet. Az új ár  ezen a helyszínen bruttó 250 Ft/kWh lesz.

A Shell hosszabbtávú tervei között szerepel, hogy minden állomáson legyen nagy teljesítményű villanyautó töltő, melyek közül számos helyszínen már jelenleg is párhuzamosan zajlanak az adminisztratív és technikai előkészületek, a töltőoszlopok már a raktárban várják a telepítést. Folyamatosan figyelik a töltők kihasználtságát is, ahol több töltőre van szükség, ott természetesen bővíteni is fognak, így a vecsési helyszínre hamarosan további töltőket telepítenek, hogy ki tudják szolgálni a repülőtérre igyekvő autósok és taxisok igényeit.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.