auto
2024. 02. 26. hétfő

Magyarországon a Tesla egyelőre csak Budapesten rendelkezik bemutatóteremmel és szervizzel, ahová a magyar autósokon kívül egyes szomszédos ország Tesla tulajdonosai is járnak, így a szerviz meglehetősen túlterhelt, több hétre lehet időpontot kapni.

A vidéki teslásoknak ezen kívül további kellemetlenség, hogy több száz kilométert kell utazni bármilyen javításért, esetenként akár többször is, külön a diagnosztika, majd újra a javítás miatt.

Model X hétköznapok #22: már megint szervizben jártam

A szerviz terheltségének csökkentése érdekében ősszel újraindult Magyarországon, először Budapesten és Pest megyében a Tesla Mobil Szerviz szolgáltatása, ami azt jelenti, hogy az egyszerűbb javításokat (amihez nincs szükség emelőre) az ügyfél otthonában, saját garázsában, udvarán, vagy akár a munkahelyén el tudják végezni.

A mobil szervizcsapat fejlesztéséhez a Tesla országszerte toborzásba kezdett, Budapestre, Kaposvárra, Győrbe, Kecskemétre és Miskolcra kerestek mobil szervizes munkatársakat.

Az álláshirdetés jelenleg is aktív, olvasónk azonban komoly előrelépésről számolt be: február második felére már Miskolcra is otthoni szervizidőpontot kapott, miután egy kisebb probléma miatt hibajegyet vett fel a Tesla applikációjában.

A tapasztalatok szerint tehát elindultak, vagy nagyon hamarosan elindulnak a vidéki szervizautók is, amivel rengeteg időt és utazást takaríthatnak meg a Budapesttől távolabb élő teslások.

A Tesla honlapján Debrecenbe továbbra is keresnek üzletvezetőt és értékesítési tanácsadót, így remélhetőleg hamarosan egy második, debreceni helyszínnel is rendelkezni fog hazánkban a Tesla.

Debrecenben nyílhat a következő Tesla szalon

 

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.