A Model S-ek és a Model X-ek számára is fizetősek lehetnek a Superchargerek

A napokban fedezték fel figyelmes Tesla tulajdonosok, hogy a MyTesla oldal kódjában fizetési lehetőségre utaló elemek jelentek meg. Ezek ugyan még nem aktívak, de arra lehetett belőlük következtetni, hogy a cég fizetési rendszer bevezetésére készül. Mivel a kérdéses kódok a Model 3 oldalán bukkantak fel először, illetve mert a középkategóriás autó bemutatójakor már kiderült, hogy azzal az autóval már nem lesz ingyenes a Supercharger használata, így azt a következtetést vontuk le, hogy a Model 3 tulajdonosok valószínűleg a töltött mennyiség alapján fizethetnek majd a Supercharger töltésekért.

Tesla Supercharger

Azóta a kódot megtalálták a Model S és Model X odalain is, és úgy tűnik, hogy ez a lehetőség a nagyobb, már piacon lévő modellek esetén is meg fog jelenni. Természetesen nem arról van szó, hogy a teljes élettartam alatt ingyenes Supercharger használattal eladott autóktól vonnák meg ezt a lehetőséget, hanem arról, hogy ennek az extra szolgáltatásnak az elhagyásával lehetne csökkenteni az autók árát. Így az autók 2000-2500 dollárral olcsóbbak lehetnének, és a tulajdonosaik a felhasznált energia kifizetésével használhatnák a Tesla saját villámtöltő hálózatát.

2016-06-03_tesla_supercharger_4

Azok a Tesla tulajdonosok, akik ingyenes Supercharger opció nélkül veszik meg az autójukat, előre feltölthetik majd Supercharger kredittel az egyenlegüket, így nem kell minden egyes töltés után hitelkártya tranzakciókkal bajlódni. A töltés árát az előre megvett kreditekből vonja majd le a cég. A kWh egység áram ára az adott országban alkalmazott energiaáraktól függően változik majd.

EZT OLVASTAD MÁR?  Az Ionity is folytatja a magyarországi terjeszkedést

A felhasznált mennyiségen alapuló fizetés kialakítása elvben megnyitja a lehetőséget arra is, hogy a Supercharger hálózat töltői más gyártók elektromos autói számára is elérhetők legyenek. Ez elől a Tesla eddig sem zárkózott el, de feltételként szabta, hogy a rendszer költségeinek viselésébe a csatlakozó gyártó is szálljon be. Egyelőre nem akadt még olyan partner, amelyik megállapodott volna a Teslával, de elképzelhető, hogy ez a jövőben változni fog.

Elektromos autót használsz?