Magyaroknak is hasznos célállomás töltövel bővült a Tesla Destination Charger hálózata Parndorfban

Tegnap tűnt fel a Tesla beépített navigációs rendszerében a parndorfi (Ausztria) Designer Outlet bevásárlóközpontban 2 db 22kW-os Tesla célállomás töltő. Így már a Magyar Tesla tulajdonosoknak is lehetőségük nyílt egy bevásárlás erejéig kiruccanni Pándorfaluba, miközben bő két óra alatt a budapesti hazaútra elegendő energiával ingyen feltölthetik autójukat, mindezt a bécsi túlzsúfolt Supercharger felkeresése nélkül.

Új parndofi töltő a Tesla képernyőjén
Új parndofi töltő a Tesla képernyőjén (fotó: Gabor111)

A Tesla a nyár elején, egy szoftverfrissítéssel indította el Európában Destination Charger (célállomás töltő) programját több mint száz töltőponttal. A program lényege, hogy a hosszú utazások alkalmával hasznos, az útközben történő töltésre kifejlesztett Supercharger hálózat kiegészüljön olyan töltőpontokkal melyek a Tesla tulajdonosok úti céljánál találhatók. Az autók így az ott egyébként is eltöltött idő alatt, külön időveszteség nélkül feltölthetők.

Tesla Destination Charger hálózat
Tesla Destination Charger hálózat induláskor (forrás: Tesla.com)

A Tesla ingyenesen biztosít töltőberendezést olyan szolgáltatóknak (hotelek, éttermek, áruházak, stb.) amelyek vállalják, hogy a Tesla tulajdonosoknak ingyen biztosítják az áramot. Természetesen a szolgáltató kikötheti, hogy csak azoknak enged hozzáférést, akik a szolgáltatását igénybe veszik. Cserébe a szolgáltató egy nagyszerű reklámot kap: minden Tesla navigációs képernyőjén megjelenik a nála telepített töltő.

Tesla Destination Charger hálózat ma (forrás: Tesla.com)
Tesla Destination Charger hálózat ma (forrás: Tesla.com)

A nyár végére a többszörösére bővült a európai Tesla Destination Charger hálózat töltői többségében luxus szállodákban találhatók, így sajnos még a Tesla tulajdonosok közül sem mindenkinek jelentenek tényleges alternatívát. Ezért is örvendetes, hogy a legújabb Tesla célállomás töltőt egy Magyarországról egy napon belül megjárható bevásárlóközpontba szerelték.

Elektromos autót használsz?