Újabb részletek az új Nissan LEAF-ről

A Nissant PR gépezetét nem lehet kizökkenteni az előre megtervezett programjából. Hiába szivárogtak ki az ő terveiken túl is adatok a jelenleg legnépszerűbb villanyautó utódjáról, hétről-hétre újabb részletek megosztásával készítik elő az új Nissan LEAF érkezését. A hivatalos bemutatóig még majdnem két hetet kell várnunk, de már így is sok minden tudható a következő generációs LEAF-ről.

új Nissan LEAF háturlól

Ezúttal a hátsó lámpákról osztott meg a japán vállalat egy nagyon jó minőségű, de továbbra is titokzatoskodó fotót. Ebből jól látszik, hogy a mostaninál kevésbé megosztó autó messze nem lesz unalmas. A fenti képpel együtt közzétett videó a zéro helyi kibocsátást, a ProPilot szenzorokat és a kellemesebb belső teret emelik ki. Lehet, hogy a jelenlegi kissé puritán belső után a Nissan ezen a téren is magasabb osztályba pozicionálja az új LEAF-et?

Az autóról már láttunk kémfotókat, készült nem hivatalos számítógépes grafika róla, de egy oldalon valósnak tűnő adatokat is közzétettek véletlenül egy rövid időre. A videókból kiderült, hogy ProPilot néven az új LEAF-be vezetőt segítő asszisztens és egy pedálos vezetőst lehetővé tevő e-Pedal rendszer is kerül.

Elektromos autót használsz?