Így néz ki a Tesla Model 3 színes tárcsákkal

Habár még csak alig néhány száz Tesla Model 3 járja az utcákat, ez pont elég ahhoz, hogy a gyártási problémákon kívül máshogy is a figyelem középpontjába tudjon kerülni az autó. Ehhez legtöbbször az is elég, ha egy korábban nem látott helyen, vagy egy korábban nem látott formában tűnik fel. Az első személyre szabott Model 3-as az a narancssárga kocsi volt, melyről később kiderült, hogy a keleti és nyugati part közötti távolságot akarja rekord idő alatt megtenni. Majd jött a fehér színű autó, mely már egy elülső rendszámtáblát is kapott, segítve a megrendelőket a döntésben, hogy jogos volt-e a félelmük, miszerint az majd elrontja az autó összképét. Most pedig két olyan Tesla került a kamerák elé, melyek keréktárcsái nem az eredeti színükben pompáznak, hanem az autó színére lettek festve.

A standard 18 colos aero tárcsa, Forrás: Teslarati

A Model 3 gyári felnijei nyújtotta látvánnyal ugyanis nem mindenki maximálisan elégedett. A standard 18 colos felnik ugyanis egy aerodinamikus tárcsával vannak felszerelve, melyek segítik a megfelelő légáramlást a kerekeknél, s a gyártó szerint ez akár 10%-os hatótáv-növekedéshez is hozzásegítheti az autót. Az aero tárcsák tehát praktikusak, de többek szerint nem esztétikusak, éppen ezért aki nem szeretne plusz pénzt fizetni a sportosabb 19 colos felniért, az egyszerűen leszedi őket. Az Electrek által végzett közvéleménykutatás szerint az olvasók 53,24 %-a ezt a megoldást preferálja, 30,16 % a 19 colosat, és csupán 16,6 %-nak tetszik jobban az eredeti, hatékonyabb változat. Ám két tulajdonos úgy gondolta, hogy ez túl kevés opció, hisz az aero tárcsák is lehetnek stílusosak, csupán egy, a kocsihoz illő színű festésre van szükségük. Így a két gyári kialakítás, és a manuálisan leszedett verzió mellé megérkeztek a festett felnis Model 3-asok is, s mindenki döntse el maga, hogy melyik áll legközelebb a szívéhez.

Forrás: Electrek

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.