Főoldal » elektromos autó » A Jaguar és a Land Rover is átáll 2020-ra, minden autójuk „elektromosítva” érkezik majd

A Jaguar és a Land Rover is átáll 2020-ra, minden autójuk „elektromosítva” érkezik majd

Szépen lassan minden nagyobb autógyártó reagál a jelenlegi folyamatra, azaz igyekszenek tartani a lépést az elektromos autók térnyerésével. Most pedig folytatja a sort a Jaguar Land Rover, ugyanis 2020-tól minden autójukat valamilyen szinten elektromos meghajtással látják majd el, legyen szó hibrid megoldásról vagy teljes körű elektromos rendszerről. Érdekes látni, hogy egy olyan autógyártó, amelyik mindeddig oly annyira hitt a V8-as erőforrásokban, pár éven belül teljesen leváltaná ezeket a megoldásokat.

„2020-tól minden új termék valamilyen formában villamosítva lesz” – nyilatkozta Dave Larsen, a Jaguar Land Rover észak-amerikai gyártás tervezés vezetője.  Több évbe fog telni, mielőtt minden járműre hatással lesz ez a portfólió változtatás.

Jövő nyáron azonban érkezik is az első teljesen elektromos hajtással rendelkező Jaguar, az I-Pace, amit tavaly mutattak be koncepcióként még a Los Angelesben. Az autót egy 90kWh-ás akkumulátor csomaggal szerelik, amivel az ötszemélyes kocsi 386 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel, legalábbis Larsen ennyit ígért. Az autót nemrég Budapesten kapta lencsevégre a HVG egyik munkatársa.

A Land Rover divíziója sem pihen, azonban náluk egyelőre még plug-in hibridekkel indítanak, ami a Range Rover és a Range Rover Sportot takarja. Legutoljára a cég a 2018-as Range Rover Sport P400e-t mutatta be a nagyközönségnek, ez azonban csupán 50 km távolságot biztosít tisztán elektromos üzemmódban.

 Forrás: wardsauto
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »