Főoldal » elektromos autó » Ebben a videóban aztán minden benne van, amiért a Teslát szeretjük

Ebben a videóban aztán minden benne van, amiért a Teslát szeretjük

Attól sosem kell tartaniuk a tévénézőknek, hogy kedvenc műsorukat a Tesla egyik reklámja fogja félbeszakítani, ugyanis a közismert villanyautó-gyártó egyáltalán nem fordít pénzt arra, hogy termékeit a jól megszokott módon népszerűsítse. Minek is tenné, ha más vállalatok és a világsajtó ezt ingyen megteszi helyette, a hagyományos reklámozást félresöpörve a Tesla inkább néhány ütős videóval örvendezteti meg rajongóit, melyben a közelmúlt legfontosabb történéseit foglalja össze, vagy éppen valamilyen közelgő nagy szenzációt felvillantva húzza el előttünk a mézesmadzagot. A negyedév végével el is jött az ideje, hogy Elon Musk ismét egy videóval mutassa meg a nagyvilágnak, hogy mit sikerült elérnie az utóbbi hónapokban, és aki ismeri a Tesla tevékenységét, az sejtheti, hogy bizony nem lehetett egyszerű mindent belezsúfolni egy 1 perc 46 másodperces videóba.

Az első igazán érdekes jelenetet a 15. másodpercnél találjuk, ahol egy gépkocsi van rejtélyes módon lefedve a Hawthorne-i dizájnstúdióban, nem kis vitát és találgatást gerjesztve az internetezők között, hogy vajon mi rejtőzhet a lepel alatt. A legelső, ami eszünkbe juthat, az a Model Y, melyet az elkövetkezendő néhány hónapban tervez bemutatni a gyártó, ám a videóban szereplő kocsi túl alacsony ahhoz, hogy crossover legyen. A másik, némelyest valószínűbb lehetőség egy Model S néhány hiányzó alkatrésszel, feltehetőleg egy új dizájn céljából, melyet az elmúlt évek tapasztalatai alapján álmodtak meg a tervezők. A titokzatos villanyautó után aztán jön néhány képsor a fremonti gyártósorról, ahol a szorgalmas munkások és az automata berendezések egymással vállvetve dolgoznak a vállalat sikeréért, majd pedig egy matt fekete Model 3-assal száguldozik végig az egyik alkalmazott az üres csarnokban. Ebben a köntösben eddig csak egyszer mutatkozott a kicsi Tesla, még prototípus korában, így talán arra is van esély, hogy a gyártásba is magával viszi a festést.

Mi lehet a lepel alatt?

Aztán persze nem maradhatnak ki az energetikai részleg zseniális termékei sem, így a videó Puerto Rico-ba is elkalauzol bennünket, ahol a természeti katasztrófák utáni káoszban tette helyre az ország energiahálózatát a Tesla, majd pedig Ausztráliába repülünk, és a világ jelenleg legnagyobb energiatárolóját is megtekintjük a szélturbinákkal díszített dél-ausztrál vidéken. Ezután ismét visszatérünk az Államokba, hogy egy lenyűgöző felvételt lássunk a téli nevadai vidék vad musztángjairól a Gigafactory 1-gyel a háttérben. Ezt a jelenetet a vezérigazgató is külön kiemelte szépségért, majd egy kibővített változatban is közzétette a drónok által készített felvételt. A varázslat viszont még mindig nem ért véget a videóban, sőt, még csak ezután jött a java: felbukkan a Semi, és trailerét magára vetve végigsuhan az éjszakában, aztán pedig az új Roadsterbe ülünk be egy pillanat erejéig, és gyorsulunk egyet a végtelennek tűnő amerikai főúton. A hab a tortán a videó legvége, mely igazán találóan fejezi ki, hogy milyen hatással voltak ránk a látottak: a gyönyörű sportautó pont úgy préseli bele utasait az ülésbe, mint ez az alig 2 perces videó minket a székünkbe.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.