Elkészült a három önkormányzati töltő Békéscsabán

Nem csak az e-Mobi töltői épülnek, hanem az önkormányzati pályázaton támogatást nyert töltők is kezdenek országszerte megjelenni. Ezúttal három békéscsabai töltőről kaptunk képeket és visszajelzést. Az NKM Mobiliti által a békéscsabai önkormányzat megbízásából telepített és üzemeltetett Ensto gyártmányú töltők látványosan profibb kivitelezésben készülnek, mint a papíron hasonló tudású e-Mobi állomások. A töltőkhöz tartozó parkolók esztétikusan fel vannak festve, a töltést blokkoló parkolást pedig megfelelő tábla tiltja. Mindhárom helyszínen váltakozó áramot (AC) vételezhetnek az autók a szabványos Type2 aljzaton keresztül maximum 22 kW teljesítménnyel. Minden oszlopon két ilyen csatlakozó található, így helyszínenként egyszerre két autó tölthető. Az e-Mobi töltőkkel és az NKM Mobiliti saját töltőjével együtt így Békéscsabán már 6 helyszínen lehet villanyautót tölteni. Ezeket egészíti ki az Autó Duál nyitvatartási időben elérhető Type2-es töltői. Egyelőre mindegyik töltő használata ingyenes, és a kábel csatlakoztatása után automatikusan indul.

Békéscsaba, Gyulai út 30.
Békéscsaba, Szabó Pál tér 1.
Békéscsaba, Kolozsvári u. 27. (Jézus Szíve templom)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.