e-Tron visszahívás világszerte

Tegnap hírt adtunk arról, hogy az Egyesült Államokban az Audi visszahívja a már leszállított e-Tron-ok közel harmadát. A Die Welt információ szerint nem csak az amerikai autók érintettek a hibás tömítés miatti akkumulátor beázás problémával, a világszerte összesen eladott 7000 autó többsége érintett lehet visszahívásban. Jelenleg Németországban 2300 példánynak kell hamarosan felkeresni a márkaszervizeket. Az Audi fogalmazása szerint „nagyon kedvezőtlen körülmények között” fenn áll a rövidzárlat és a tűz veszélye.

A visszahívott autókban egy tömítést kell cserélni a töltőcsatlakozónál, mert a csere nélkül víz szivároghat be a nagyfeszültségű rendszerbe, ami az akkumulátor kigyulladását eredményezheti. Szerencsére egyelőre egyáltalán nem történt ilyen baleset.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.