Audi e-tron visszahívás az USA-ban

Az insideevs.com információi szerint az Audi visszahív 540 példány az eddig eladott több mint 1600 autóból, mert egy tömítést kell cserélni a töltőcsatlakozónál, mert a csere nélkül víz szivároghat be a nagyfeszültségű rendszerbe, ami az akkumulátor kigyulladását eredményezheti. Szerencsére egyelőre egyáltalán nem történt ilyen baleset.

Audi e-tron SUV (forrás: Audi USA)

Az Audi hivatalos nyilatkozatot adott ki a visszahívásról:

„Az Audi of America nagyon komolyan veszi ügyfelei biztonságát és a járművek minőségét. Annak érdekében, hogy ügyfeleink számára biztosítsuk a lehető legnagyobb biztonságot és a megfelelő minőséget, önkéntes visszahívást hirdetük, amelyben mintegy 540 e-tron jármű érintett, a vásárlóinknak már kiszállított összesen 1644 darab közül. A visszahívás egy esetlegesen hibás tömítés ellenőrzéséhez szükséges, amely miatt nedvesség kerülhet az akkumulátor házába, ami rövidzárlathoz vezethet, vagy szélsőséges esetben tűzet okozhat. Tudomásunk szerint ilyen eset eddig a világon sehol sem következett be, így ez egy óvintézkedés. A javítások várhatóan 2019. augusztusában történnek majd meg.

Az érintett vásárlókkal közvetlenül felvesszük a kapcsolatot, tájékoztatjuk őket a visszahívásról. Elnézést kérünk vásárlóinktól  és megrendelőinktől az okozott kellemetlenségekért. A megvásárolható Audi e-tron járműveket nem érinti a visszahívás, ezért a foglalási rendszerünk nyitva marad a márkakereskedőink számára, azaz a típus továbbra is megrendelhető.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.