Főoldal » elektromosautó-töltés » Badacsonytomajon is bővült a célállomás töltő kínálat

Badacsonytomajon is bővült a célállomás töltő kínálat

Az idei nyár fordulópont lehet a hazai elektromobilitás történetében. Nem csak a Balatonhoz való eljutás oldódott meg néhány autópálya közelébe telepített villámtöltőnek köszönhetően, de a tó körüli települések közül is egyre több központjában találni már lassabb, célállomás töltőket. Ezek használatával az autósok egy része úgy fel tud tölteni, hogy nincs is szüksége a hazaúton villámtöltőre, de aki távolabb lakik, az is rövidebb rátöltéssel haza fog érni. A célállomás töltésért eddig az e-Mobi tette a legtöbbet, de az önkormányzatok és egyéb szolgáltatók is ébredeznek. Múlt héten a badacsonytomaji polgármesteri hivatal közvetlen közelében adták át a település második 2×22 kW-os AC töltőjét (Badacsonytomaj, Kert u. 21.), ami a nap 24 órájában elérhető és az eddigi tesztek szerint a Renault Zoék töltése után is használható marad. Az AGT gyártmányú töltő az autós által hozott kábel csatlakoztatása után automatikusan indul, az állapota pedig hamarosan elérhető lesz az NKM TöltőPont applikációban. A töltési szolgáltatást az önkormányzat ingyenesen biztosítja.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.