Elektromos Ford SUV érkezik a kínai piacra

Kínában egyre több számunkra kimondhatatlan nevű gyártó készít elektromos autókat. Egyelőre kizárólag a helyi piacra, viszont olyan volumenben, amely a Tesla eladásait is megközelíti. Az elektromos autók népszerűsége jelentős mértékben a helyi állami támogatásoknak köszönhető, az ok azonban lényegtelen, a fontos az, hogy a kínai elektromos autó igény arra kényszeríti a világ összes autógyártóját, hogy legalább a kínai piacra elektromos modelleket is készítsenek, így tett például az elektromos autózást a lehető legtovább halogató Toyota: a CH-R elektromos változata kizárólag Kínában lesz kapható.

Ebben a lépéskényszerben a Ford egy kínai gyártóval, a Jiangling Motors-szal együttműködésben fejlesztett elektromos Crossovert mutatott be, Ford Territory EV néven. A kínai gyártók egyelőre esetleg a buszok szegmensében jelennek meg az európai piacon, a személyautók piacra dobásával egyelőre kivárnak, az viszont mindenképp érdekes és fontos információ számunkra is, ha a világ minden országában jelen lévő gyártók dobnak piacra kínai elektromos modelleket, hiszen ők gyorsan be tudnák vezetni az amerikai és európai piacon is a Kína miatt már sorozatgyártásban lévő modelleket, ha akár a környezetvédelmi előírások, akár a fogyasztói igények ezt megkövetelik.

A képeken látható modellre egész biztosan lenne igény az európai piacon is, hiszen a SUV kategória egyre népszerűbb Európában és Amerikában is. Az autó nagy méretű 10,25″ középső kijelzővel rendelkezik, a keréktárcsákat a villanyautóknál már megszokottnak számító légellenállás-csökkentő kialakítás jellemzi. Az autó a túlzottan optimista NEDC ciklus szerint mért hatótávja 360 km. A Ford Territory EV 2019 második felében kerül piacra Kínában, remélhetőleg előbb-utóbb Európába is eljut.

EZT OLVASTAD MÁR?  440 km-re elegendő a BMW iX3 akkuja

Elektromos autót használsz?