Villanyautó töltősziget épült a benzinkút-oszlop helyére

Norvégiában a Circle K szolgáltató fontos mérföldkőhöz érkezett. Megtörtént az első olyan átépítés, amely során egy benzinkút területén egy kútoszlopot áldoztak be azért, hogy helyet biztosítsanak a villanyautók töltéséhez.

A norvég benzinkúton feláldozták egy 2 autó párhuzamos töltésére alkalmas kútoszlop helyét, hogy 4 DC villámtöltőt helyezhessenek el fedett helyen

A benzinkúton leszereltek egy kútoszlopot, amelyről korábban párhuzamosan két autó tankolhatott. A helyére 4 db 50 kW DC villámtöltő került, így egy időben 4 autós tud tölteni az időjárás viszontagságaitól védett helyszínen. Ennyivel azonban nem elégedtek meg, a benzinkút területén két további 150 kW teljesítményű töltőoszlopot is elhelyeztek, így összesen 6 autó számára tudnak párhuzamosan villámgyors töltési szolgáltatást biztosítani. A villámtöltési szolgáltatást jól kiegészíti a benzinkút shop kínálata, így a benzinkút üzemeltetője arra is számíthat, hogy a töltési idő alatt a villanyautósok a shopban vagy a kávézóban költik a pénzüket, további hasznot termelve az üzemeltető számára.

Ha egy benzinkút nem tart lépést a fejlődéssel, előbb-utóbb így végezheti

A hír szerint Norvégiában ez volt az első alkalom, hogy egy hagyományos benzinkút kútoszlopát áldozták be ilyen célra, kis érdekesség, hogy Budapest ebben megelőzte a villanyautózás Mekkáját jelentő országot, nálunk ugyanis a MOL Plugee több töltőállomáson is hasonló módon egy-egy korábbi kútoszlop helyére telepített villámtöltőt.

EZT OLVASTAD MÁR?  Teapont: átadták Hajdúszoboszló első villámtöltőjét

Elektromos autót használsz?