Elektromos autóra vált Áder János

Áder János hivatala még decemberben vásárolt egy Audi e-Tron 55 quattro típusú tisztán elektromos személyautót, amelyre a korábban használt Mercedes S 400 L 4matic típust cserélik, írja a hvg.hu. A két autó árfekvése hasonló, így a 28 milló Ft értékű elektromos autóra váltás nem járt többlet kiadással, azonban a beruházás jelentős megtakarítást jelent majd üzemeltetési költségekben és környezetterhelésben egyaránt, ugyanis az Áder Jánost és családját szállító jármű biztonsági okokból gyakran várakozás közben is járó motorral parkolt.

A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint „A gépjármű beszerzése során kiemelt szempont volt a teljes mértékű elektromos meghajtás, a konvojban való közlekedésre alkalmas műszaki paraméterek, valamint a protokolláris célra alkalmas megjelenés és felszereltség.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.