Összejött a pénz a napelemes autóra

A Sono Motors lelkes csapata a fenntarthatóság jegyében fejleszti Sono Sion nevű elektromos autóját, melynek paraméterei impozánsak, azonban 2019 végén úgy tűnt, befektetők hiányában nem kerülhet sorozatgyártásba az áramot napelemmel termelő, az utastér levegőjét élő mohával tisztító autó. A csapat közösségi finanszírozási kampányba kezdett, 50 millió euró összegyűjtését tűzték ki célként az év végéig.

A Sion 10″ központi érintőképernyőt kap az alapvető funkciók kezelésére, a műszerfal alján élő moha szűri az utastér levegőjét
(forrás: Sono Motors)

Sajnos a pénz első körben nem jött össze, ezért a támogatókat megszavaztatták, hogy meghosszabbítsák-e a gyűjtést január 20-ig. A szavazók 94%-a a hosszabbításra voksolt.

A Sono Motors a Twitteren jelentette be, hogy a kért összeg ezúttal összejött, a második határidőt 2 nappal megelőzve, január 18-ig.

Sok sikert kívánunk a müncheni cégnek, reméljük minél előbb sorozatgyártásba kerülhet a környezetbarát koncepció.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.