Olcsóbb lett a villanyautó töltés az áfakedvezmény miatt

A koronavírus az egészségügyi hatásokkal összemérhető károkat okozott a világgazdaság számára is. Németországban az autóipar felpörgetése érdekében komoly ösztönző csomagot jelentettek be , melynek része a 19%-os forgalmi adó 16%-ra csökkentése az év végéig. Olvasóinknak többször ajánlottuk már a német Maingau áramszolgáltató elektromobilitás szolgáltatását, melynek kedvező roaming tarifáit igénybe véve idehaza is féláron tölthetünk az Ionity ultragyors töltőin. A cég hírleveléből értesültünk arról, hogy a német áfakedvezmény nem csak az új elektromos autó vásárlók számára jelent alacsonyabb árat, hanem azoknak is, akik már rendelkeznek villanyautóval.

A német gazdaságélénkítő csomagnak köszönhetően 2020. július 1. és 2020. december 31. között 16%-ra csökken ugyanis a villanyautó töltést terhelő ÁFA is. Így azoknál a szolgáltatóknál, akik a kedvezményt átengedik a fogyasztóknak, néhány centtel olcsóbban tölthetünk a korábbi árakhoz képest. Magyarországon az Ionity saját alkalmazását használva 280 Ft/kWh a töltési díj. Maingau kártyával vagy alkalmazással ez eddig 40 cent (140 Ft*). Az év második felében a kedvezőbb német ÁFA mellett a töltési díj 38,98 cent/kWh lesz (136 Ft/kWh*). Németországban és Hollandiában kedvezőbb a töltési díj a cég szolgáltatásával, mint Magyarországon, Ausztriában, Svédországban és Dániában pedig valamivel drágább. (*350 HUF/EUR árfolyam esetén.)

FRISSÍTÉS: 2020.09.01-től emelkednek az árak, az AC töltőket 37,04 cent/kWh, a DC töltőket 46,79 cent/kWh, az Ionity töltőket pedig 73,11 cent/kWh díjért használhatják a Maingau ügyfelek az átmenetileg 16%-os német forgalmi adót figyelembe véve, 2021 januárjától pedig újra 19% lesz a forgalmi adó.

A német Maingau elektromobilitás szolgáltató tarifái az ÁFA csökkentést követően. Kék keretben a csak elektromos autó töltésre szerződő ügyfelekre vonatkozó árak, sárga keretben a lakossági szolgáltatásokat is a cégtől igénylők kedvezményes árai

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.