Stílusosan távozott a BMW i8

Június 11-én csütörtökön legurult a gyártósorról a legutolsó BMW i8 Lipcsében, és ezzel véget ért a müncheni autógyártó legelső plug-in hibrid modelljének 2014 óta tartó gyártása. Ennek eredetileg már áprilisban meg kellett volna történnie, de a koronavírus által okozott gyárleállások a sportautók összeszerelésének elhúzódásához vezetett. A modell pályafutását lezáró példány egy különleges, Portimao Blue festésű jármű volt, amely egyike annak a 18 darabos szériának, amivel a BMW búcsúzott a 362 lóerős hibridtől, és amelyet a múlt héten vehettek át a megrendelők. A gyártást lezáró sorozat valamennyi darabja olyan egyedi festést kapott, amelyet eddig korábban soha nem láthattunk az i8-ason. Nem véletlenül, hiszen a színek kiválasztásában szerepet kapott a vásárló fantáziája is, ez pedig óriási kihívás elé állította a gyártásért és logisztikáért felelős alkalmazottakat.

„Ismét bizonyítottuk, hogy vásárlóink rendkívül igényes elvárásainak, és személyes preferenciáinak is képesek vagyunk egyedi megoldások és páratlan készségek alkalmazásával megfelelni. Mindannyian büszkék lehetünk rá, hogy a BMW i8 gyártását egy ilyen fináléval tudtuk lezárni” – nyilatkozta Hans-Peter Kemser, a lipcsei gyár igazgatója.

A BMW i8-ból összesen 20 500 darab talált gazdára, és ez az autó nyitott utat a BMW jelenlegi stratégiájának, melyben egyre több modell érhető el plug-in hibrid hajtáslánccal. Habár a csillagászati ára, nem túl praktikus kialakítása, és gyenge elektromos technológiája miatt nem sorolnánk a villanyautózás úttörői közé, elméleti szinten mégiscsak fontos lehetett az elektromobilitás szempontjából, hiszen sokan talán éppen az i8-nak köszönhetően döbbentek rá, hogy egy nagy autógyártó mutatós sportautója is lehet elektromos. Utódot egyelőre nem jelentett be a BMW.

EZT OLVASTAD MÁR?  A BYD is villanyautókat hoz Európába

This slideshow requires JavaScript.

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.