Holnaptól újra fizetni kell a parkolásért

A koronavírus elleni védekezés során a kormány országszerte ingyenessé tette a parkolást, hogy a lakosság a tömegközlekedés helyett az egyéni közlekedést részesítse előnyben, ezzel is segítve a fizikai távolságtartást.

A veszélyhelyzetet március 11-én hirdették ki, majd június 17-től vonták vissza. A parkolás ezt követően további két hétig ingyenes maradt, de július 1-től újra fizetni kell.

A zöld rendszámmal rendelkező, környezetkímélő járműveknek továbbra sem kell fizetni azokban a városokban, ahol korábban is ingyenes volt a parkolás.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.