Újabb európai országokban kerül piacra a népszerű kínai villanyautó

A régi brit márka, az MG 2005-ben kínai tulajdonba került, majd 2011-ben tért vissza a szigetországba, hogy a tulajdonos, a SAIC a régi néven értékesítse autóit Európában. Mivel Kína egyértelműen a világ többi része előtt halad elektromobilitás tekintetében, egyáltalán nem meglepő, hogy az Egyesült Királyság mellett Norvégiában is hamar értékesíteni kezdték a tisztán elektromos MG ZS EV nevű SUV modellt. Az autót nagy érdeklődés fogadta, 2020-ban a 7. helyen áll a norvég személyautó-eladások listáján, 2849 eladott autóval. Az elmúlt hónapban ennél is jobban szerepelt, októberben ugyanis a negyedik, novemberben a második legtöbb autót adták el a kínai SUV-ból.

Norvégia mellett Dániában, Belgiumban, Ausztriában, valamint Hollandiában is kaphatók az MG modellek, az insideevs.com cikkéből pedig azt is megtudtuk, hogy hamarosan megkezdődik az írországi értékesítés. Az ír piacra hagyományos hajtású modelleket nem terveznek bevezetni, kizárólag a tisztán elektromos MG ZS EV, az egyetlen Európában kapható kombi karosszériás teljesen elektromos autó, az MG 5 EV, valamint a konnektoros hibrid MG HS Plug-in modelleket fogják forgalmazni.

A cikk felsorolja azokat az EU országokat is, ahol a közeljövőben várható a SAIC terjeszkedése, ezek Málta, Spanyolország, Portugália és Olaszország. Sajnos Magyarország egyelőre nem szerepel a listában, így nekünk még várnunk kell, ha kedvező áron kínált kínai gyártású elektromos autót szeretnénk vásárolni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.