Elkészült az 500. Electrify America töltőállomás

Februárban adtunk hírt az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában terjeszkedő Electrify America elnevezésű elektromobilitás szolgáltató 400. töltőszigetének elkészüléséről. Szerencsére a koronavírussal sújtott időszakban sem állt meg a fejlődés, így alig több mint fél év alatt további 100 helyszínt adtak át a villanyautósoknak, így az 500 helyszínen már 1693 db CCS, 496 CHAdeMO-CCS és 108 db AC töltőoszlop található. A cég honlapja szerint további 158 helyszínen jelenleg is folyamatban van az építkezés, így jó úton haladnak a célként kitűzött 800 helyszín megvalósítása felé. A 800. helyszínt 2021 év végére szeretnék elérni, melyeken összesen 3500 töltési pontot terveznek kialakítani.

A szolgáltató töltőit kezdetben perc alapú elszámolással vehették igénybe az autósok, de idén tavasszal az Electrify America azokban az államokban, ahol erre jogilag lehetősége volt, a perc alapú elszámolást kWh alapúra cserélte. A kWh alapú elszámolást alkalmazó államokban a havidíj nélküli csomagban 43 cent/kWh, a 4 dolláros havidíjas csomag választása esetén 31 cent/kWh a töltési díj. A fizetéshez nem csak a cég mobiltelefonos alkalmazása használható, a töltőket felszerelték kártyaolvasóval is, így betéti- vagy hitelkártyával közvetlenül is kiegyenlíthető a töltési díj. Fizetésre persze nem mindenkinek lesz gondja, ugyanis a cég fő részvényese a Volkswagen, így egyáltalán nem meglepő, hogy az ID.4 tisztán elektromos SUV amerikai piacra történő bevezetését ingyenes töltéssel teszik csábítóbbá.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.