Nagyobb akkuval jön a Tesla Model 3 novembertől

A Tesláknál már megszokottnak nevezhető, hogy apró lépésekben folyamatosan nő a hatótáv és gyorsul a töltés sebessége. Ezeknek a fejlesztéseknek jelentős része a hatékonyság növelésének köszönhető és gyakran szoftveres módosításról van szó. A legutóbbi hatótáv-növekedés mögött azonban minden valószínűség szerint már a Panasonic és a Tesla közös gyárában készülő nagyobb energiasűrűségű cellák állnak. Korábbi hírek szerint az akkugyártó egy éven belül 5%-os, a következő években pedig 20%-os energiasűrűség-növekedést ígér.

Az első lépcső, úgy tűnik, megérkezett: az Electrek beszámolója szerint a november végén-decemberben Európába érkező Tesla Model 3 LR autók akkumulátorának bruttó kapacitása a korábbi 79 kWh helyett 82 kWh, amely 3,8%-os növekedést jelent, azaz összecseng a Panasonic-tól származó 5%-os információval. Az információ alapja egy német Tesla fórum, ahol a már megrendelt, közeljövőben érkező autókhoz adminisztrációs okokból előre küldött dokumentációról osztottak meg egy fényképet.

(Fotó: HolgerS / tff-forum.de)

A kisebb kapacitású akkumulátorral szerelt SR modellről egyelőre nincs hasonló információ, korábbi hírek szerint azonban a Model 3 SR+ változat már a kínai gyárból érkezik Európába.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.