Főoldal » elektromos autó » Videón a frissített Model 3 – itt van minden újdonság

Videón a frissített Model 3 – itt van minden újdonság

Elkezdtek szállingózni a frissített Model 3-ak a Tesla vásárlóihoz, és ezzel megjelentek az első Youtube videók is a világhálón.

Lássuk, hogy néznek ki az újdonságok a valóságban.

Sok kicsi

Az autó sok apró frissítést kapott a ráncfelvarrás során, kezdve mindjárt a hőszivattyúval, az SR+ modell LFP aksijával, illetve az új, bruttó 82 kWh kapacitású NCA akkumulátorral szerelt LR és Performance modellekkel. Ezek természetesen jelentősen hozzájárultak az új, megnövelt hatótávhoz, de természetesen a videókon nem szerepelnek.

Ami viszont látványos, az az új, belülről megújult lámpatest, amely az első beszámolók szerint erősebben világít, és jobban fókuszálja a fényt.

Forrás: Youtube/Upcar

Ugyancsak újak a felnik is, amik az autóhoz rendelhetők – a 18″-os kerék hatótávnövelő Aero dísztárcsája új, a 19″-es Sport kerék változatlan, de a Model Y-hoz hasonlóan a Performance 3-as is megkapta a 2016-os, eredeti Model 3 bemutatón látott Überturbine felniket.

Fent a régi, lent az új. Balról jobbra a 18″-os alap felni az Aero dísztárcsával, középen a (változatlan) 19″-os Sport kerék, jobbra pedig a 20″-os Performance.

Természetesen mindenhol megtalálható a matt fekete chrome delete stílus.

Forrás: Youtube/Upcar

Aki tudja, hol keresse, szemmel is felismeri az új szendvics szerkezetű dupla üvegezést, de leginkább a fülünk fogja értékelni a csendesebb utasteret. Egyelőre csak meg nem erősített információink vannak a közösségi médiából, de úgy tűnik valóban hallható a különbség. Állítólag akinek régebbi hármasa van, de sérül a szélvédője, már az is ilyen új, dupla üveget kap cserealkatrésznek.

Forrás: Youtube/Upcar

Apró változás, hogy az ajtónyitó gombok végre kaptak egy világító kis jelölést, ami talán már egyértelművé teszi alkalmi utasainknak, mit kell megnyomni, hogy ki tudjanak szállni. Ugyanezt a gombot kapta meg az új motoros csomagtérajtó is.

Forrás: Youtube/Upcar

Ha már szóba jött a csomagtartó, új a nyílás gumi szigetelése is, hogy kevésbé tudjon befolyni a víz.

Forrás: Youtube/Upcar

És természetesen vannak képeink az új középkonzolról is, ami most már zongoralakk helyett matt fekete…

Forrás: Youtube/Upcar

…a telefonokat pedig dupla, fedél nélküli vezeték nélküli töltőre helyezhetjük.

Forrás: Youtube/Upcar

Apróság, de annál hasznosabb: mostantól nem kell az egyik telefontöltő USB csatlakozót feláldozni a Sentry Mode, illetve a Dashcam biztonsági funkcióiért. A zárható kesztyűtartóba került ezekhez egy külön dedikált csatlakozó, a cég pedig mellékel egy Tesla logós, 64 GB kapacitású háttértárat is az autóhoz.

Forrás: Youtube/Upcar

Aki mindezt mozgóképen is szeretné megnézni, annak itt az eredeti videó.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.