KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Európába érkezett az első néhány Ford Mustang Mach-E

Megérkezett Európába, természetesen Norvégiába, az első hét Ford Mustang Mach-E példány. A Ford norvég képviseletének Facebook-oldala szerint az autókat szétosztják a helyi Ford kereskedések között, hogy januártól bárki kipróbálhassa azokat. Az Mach-E indulóára Norvégiában 422.000 NOK (kb. 14.380.000 forint), amely kifejezetten impozáns a műszaki paraméterekhez viszonyítva.

A Mustang Mach-E kétféle akkumulátorral és kétféle meghajtással (hátsó kerék vagy összkerék) választható. A kisebbik akku kapacitása 75,7 kWh energiát tárol, a nagyobbik 98,8 kWh kapacitással rendelkezik. A legnagyobb hatótávot (WLTP mérési ciklus szerint 610 km) a nagyobb akkus, hátsó kerék hajtással rendelkező változat kínálja. A Mach-E maximális DC villámtöltési teljesítménye 150 kW, de az alapváltozat csak 115 kW teljesítménnyel töltődik. Az AC fedélzeti töltő 10,5 kW-os.

Az utastérbe a mai divatnak megfelelően nagy méretű (15,5 colos) központi érintőkijelző került, mellyel a Ford SYNC kommunikációs és infotainment rendszerének legújabb generációja érhető el. A SUV tágas utasteréhez alaphelyzetben 402 literes csomagtér jár, amely a hátsó ülések ledöntésével 1420 literesre bővíthető. Az elektromos hajtásrendszer kisebb helyigényének köszönhetően az autó elöl is kapott egy kisebb, 100 literes csomagtartót.

Címlapkép: Ford Norge / Facebook

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.