Visszahívják az összes Opel Ampera-e autót

Tovább folytatódik a tűzveszélyes akkucellák miatt visszahívott elektromos autók sztorija, ezúttal az Opel jelentette be, hogy valamennyi, Európában értékesített Ampera-e autóját visszahívja a probléma megoldásáig. A Chevrolet Bolt EV, a modell amerikai testvérének visszahívását november elején jelentette be a General Motors, miután az Egyesült Államokban több tűzeset is köthető ehhez a villanyautóhoz, és minden esetben a hátsó ülés alatt elhelyezett nagyfeszültségű akkumulátor volt a felelős. A GM összesen körülbelül 69 ezer darab, 2017 és 2019 között gyártott Bolt EV-t hívott vissza.

A kigyulladást Európában sem úszta meg a modell, november elején Németországban kapott lángra, majd égett ki teljesen egy Opel Ampera-e, az esetről felvétel is készült. Csak idő kérdése volt, hogy a visszahívás a német autógyártó termékére is kiterjed, s november végén meg is erősítette az Opel szóvivője, hogy közel 1500, 2017 és 2020 között összeszerelt példány érintett Németországban.

Az Autonews most arról számolt be, hogy Európa-szerte behívják ellenőrzésre az elektromos Amperát, amely körülbelül 9500 villanyautót jelent. A gyártó arra kéri a tulajdonosokat, hogy az infotainment rendszerben állítsanak be felső korlátot a töltéshez, a Bolt EV esetében ezt 90%-on maximalizálta a GM.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.