Árat emelt Magyarországon a Tesla

Nagyobb akku, magasabb ár. Ahogy arról ma reggel beszámoltunk, az októberi gyártású Teslák, köztük a Model 3 SR+ is  már nagyobb akkuval érkeznek Európába. Az akku növekedés mellett az árak is emelkedtek kb. 2000 euróval, hazánkat azonban tegnapig elkerülte az áremelési hullám.

Ma reggel azonban nálunk is megjelent a Tesla honlapján a magasabb ár, így a Model 3 SR+ induló ára már 15.599.000 Ft. A honlapon egyelőre csak az ár frissült, így az állami támogatásra vonatkozó információk változatlanul láthatók, annak ellenére, hogy állami támogatás csak a 15 milliós vételár alatt jár, a küszöb alatt pedig jelenleg nem kapható Tesla. Persze ez inkább formális jelentőséggel bír, hiszen az állami támogatásra szánt keret minden kategóriában pillanatok alatt kimerült, az IFKA honlapján júniustól folyamatosan látható ígéret ellenére nem tartjuk valószínűnek, hogy még idén újabb pályázatok benyújtására lenne lehetőség.

A magyar ár valamivel többet emelkedett, mint a német 2000 eurós növekedés, az ugyanis a jelenlegi EUR/HUF árfolyamon kb. 720 ezres áremelést indokolt volna, de hazánkban 960.000 Ft-tal nőtt az ár. Frissítés: az eredetileg külön tételként szereplő 360.000 forintos adminisztrációs költséget már beépítették az árba, így az árnövekedés csak 600.000 Ft. A korábbi árat az állami támogatás 15 milliós küszöbéhez lőtte be a Tesla 14.990.000 forintra, majd egy héttel a hazai képviselet megnyitása után a kötelező adminisztrációs díjaknak megfelelő mértékben, azaz 360.000 forinttal tovább csökkentették, valószínűleg azért, nehogy a pályázat lebonyolítója ne fogadja el az adminisztrációs költségek miatt a határ fölé kúszó árat, így május végétől 14.639.000 forintos ár szerepelt a honlapon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.