Ismét villanyautós családi nap Gyenesdiáson – 2022.04.23.

Amikor 2019-ben először rendezte meg Szabó András, a keszthelyi villanyautós találkozók szervezője, a gyenesdiási villanyautós családi napot, úgy tervezte, évente ismétlődő hagyományt teremt a tavaszi rendezvénnyel, melynek programjai nem csak a villanyautózás iránt érdeklődőknek, de a gyermekeiknek is remek kikapcsolódást kínálnak. Aztán a koronavírus világjárvány közbeszólt, így a következő két évben a családi nap elmaradt. Idén tavasszal már nincsenek járványügyi korlátozások, így nem is volt kérdés, hogy András él a lehetőséggel, és újra szervez nekünk villanyautósoknak egy szuper tavaszi programot.

II. Villanyautós Családi nap – 2022.04.23. szombat

A rendezvény reggel 8:30-kor kezdődik a Balatongyörök Szépkilátó parkolójában, ahonnan 10 óra körül indul a csapat a gyenesdiási Nagymezőre. A konvojban résztvevők különösen figyeljenek a közúti közlekedési szabályok betartására! A Nagymezőre csak korlátozott számban hajthatnak be járművek, az előzetes regisztráció sorrendjében. A később érkezők a külső parkolóban állhatnak meg. A szervező kérése, hogy a gyenesdiási Nagymezőn a járművek lehetőség szerint márka, típus és szín szerint parkoljanak le.

Gyenesdiáson számos érdekes program szórakoztatja majd a résztvevőket:

  • elektromos modellrepülőgép és távirányítású autók bemutatója;
  • Festetics kilátó látogatás (egyénileg);
  • túra az erdőben a Vadlánlik barlanghoz, túravezetővel (előzetes regisztráció szükséges, korlátozott létszám);
  • egészségügyi gyakorlat (újraélesztés) 11:00-14:00 között, az érdeklődést figyelembe véve;
  • 10:30 – A gyenesdiási strandról elindult a III. Szegedi Honvédzászlóalj, valamint a Gyenesdiási Huszárbandérium felvonulása a Nagymezőre. Kísérő: Boombatucada zenekar (a felvonulás idején a Nagymezőre vezető úton a közlekedés korlátozott!);
  • 12:00 – ebéd: babgulyás, melyet a Reneszánszlakoma Party Service biztosít, korlátozott számban, előzetes regisztráció szükséges;
  • 12:30 – Huszár- és 1948-as honvédbemutató, lovasbemutató;
  • 14:30 – botanikai séta az erdőben (1,5-2 órás program);
  • 16:00 után – igény esetén vacsorára szalonna- és kolbászsütési lehetőség.

A rendezvény látogatása ingyenes, csak az ebéd költségét kell megfizetni. A regisztráció számos programhoz nélkülözhetetlen, illetve nagymértékben megkönnyíti a szervezők munkáját, így minden érdeklődő regisztráljon az itt elérhető Google űrlapon. A regisztráltak 04.22 pénteken további értesítést, információkat kapnak e-mailben az eseményről.

Szálláslehetőséget mindenki egyénileg foglalhat a környéken, de – ahogy az a keszthelyi találkozóknál már megszokott – az Abbázia Group keszthelyi szállodája kedvezményes ajánlatot biztosít a résztvevőknek.

Keszthelyen a zöld rendszámos parkolás alapvetően nem ingyenes, de a rendezvényre tekintettel 2022.04.22. péntektől 04.24. vasárnapig a parkolás zöld rendszámos járművekkel a városban ingyenes lesz.

A szervező szeretettel várja a villanyautósok mellett az elektromobilitás iránt érdeklődőket is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.