Elfogyott a Nissan Ariya Amerikában

A Nissan leállította a tisztán elektromos újdonság, az Ariya megrendelését az Egyesült Államokban, mivel a típus gyártását az ellátási lánc nehézségei akadályozzák, írja az insideevs.com.

Ashwani Gupta, a Nissan operatív igazgatója elmondta, hogy jobbnak tartják, ha a reális időben szállítható mennyiségre korlátozzák a megrendeléseket ahelyett, mintha a lelkes vásárlókat túl hosszú várakozásra kényszerítenék. Az Ariya gyártása esetében nem ez az első fennakadás, a koronavírus világjárvány és az azt követő félvezető-hiány miatt már a járművek új gyártósoránák üzembe helyezése is késett.

Forrás: Nissan USA

Az igazgató azt is hozzátette, hogy nem csak az Egyesült Államokban, de Japánban és Európában is nagy az érdeklődés az Ariya iránt. Arról nem közöltek információt, hogy várhatóan mikor nyitják meg újra a megrendelési lehetőséget, a Nissan USA honlapjának Ariya oldalán csupán a foglalás lezárva üzenet olvasható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.