Késik a Nissan Ariya

Chiphiány és koronavírus. Ezt a két okot nevezte meg a Asako Hoshino, a Nissan alelnöke, amikor pénteken a sajtónak bejelentette, hogy legalább fél évet késik a Nissan Ariya piaci bevezetése. A korábbi információk szerint a típus forgalmazását Japánban 2021 nyarán tervezték megkezdeni, ez tolódik télre. Az európai és amerikai bevezetés várhatóan további két hónappal később indul majd, így 2022 elejére tolódhat. Természetesen az elektromos autók legnagyobb piacán, Kínában is forgalmazni fogják a Nissan újdonságát, ennek időzítéséről azonban egyelőre nincs információ.

Az autót hatalmas várakozás övezi, a Nissan nemrégiben 200.000 érdeklődőről számolt be. A modell néhány előszériás példánya már Európában turnézik, tavasszal zágrábi újságírók csodálhatták meg, amelyről természetesen videót is töltöttek fel a YouTube-ra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.