Tragédia a kínai villanyautó-gyártónál

A NIO kínai villanyautó márka központjában történt a bizarr tragédia, amelynek az okát még vizsgálják.

A cég szerint baleset történt.

Három emelet magasságból

A vállalat központjának harmadik emeltén volt az az autó, amelybe a BBC beszámolója szerint két tesztpilóta ült be – egyikük a cég alkalmazottja, másikuk egy beszállító munkatársa volt. A brit híroldal szerint a kínai közösségi médiából nem derül ki egyértelműen, hogy milyen munka folyt a helyiségben, egyelőre csak annyit tudni, hogy

az autó felgyorsult, átszakította az épület falát és a harmadikról a mélybe zuhant. Sajnos mindkét ember az életét veszítette.

A baleset utáni mentési munkálatokról videófelvétel is készült, de sajnos hiába dolgoztak az elsősegélynyújtók a sérültek kiszabadításán, mind a ketten belehalak sérüléseikbe.

A cég belső vizsgálatot indított, és egyelőre úgy látják, hogy baleset történt, illetve azt írták közleményükben, hogy nem az autó okozta a balesetet. Utóbbi kijelentés nagy felháborodást váltott ki a kínai közösségi médiában, ezért a vállalat visszavonta a sajtóközleményt és némileg tompítva az élét, zárójelbe tette a megjegyzést.

Innen zuhant ki az autó. Forrás: Ismeretlen szerző, Webio, via BBC

Hogy pontosan mi történt az majd csak a vizsgálat végén derülhet ki.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.