Főoldal » elektromos autó » Már túl a 200 ezer darabon a kínai villanyautó-gyártó

Már túl a 200 ezer darabon a kínai villanyautó-gyártó

Az Xpeng egyike azoknak a kínai márkáknak, amelyeknek a nevét jó lesz megtanulnunk, hiszen már rendelkeznek európai hídfőállással és komoly terveik vannak kontinensünkön.

Most épp a gyártási darabszámukkal jelentkeztek be a nagyok közé.

Xiaopeng P7 EV

Szép tempó

Bár legutóbb épp arról számoltunk be, hogy az Xpeng felfüggesztette a P5 európai előrendeléseinek felvételét, mivel az ellátási láncok problémái nehezítik a gyártást, azért nem rossz, amit eddig felmutatott a cég.

Az első autójukat 2018 decemberében adták át, a 100 ezredik 2021 októberében készült el, a következő százezerhez pedig alig nyolc hónap kellett.

A vállalat eddig főleg a kínai piacra fókuszált, ahol a feltörekvő, új márkák között már kiemelkedő helyet ért el, de már betette a lábát Európába is, és már Dániában, Hollandiában, Norvégiában és Svédországban is rendelkezik boltokkal és szervizekkel.

A cég kínálata egyelőre a P5 és P7 szedánokból, és a G3i illetve G9 SUV párból áll, és az autók 400 km feletti WLTP hatótávval, és fejlett vezetéstámogató rendszerekkel bírnak. A P5 ára Hollandiában 48 ezer eurótól, azaz 19 millió forinttól indul.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.