Elkészültek a török Togg első tesztautói

A Törökországban 2019-ben alapított Togg komoly lépést teljesített a sorozatgyártás felé vezető úton: elkészültek az első tesztpéldányok a tisztán elektromos SUV modellből.

A török gyártó azt ígéri, hogy novemberre tökéletesítik a folyamatokat, így nem lesz akadálya a sorozatgyártás tervezett megkezdésének. 2023 első negyedévére szeretnék megszerezni az európai szabványoknak megfelelő műszaki minősítéseket, hogy az első Togg modell piacra léphessen.

A műszaki paraméterekről azt lehet tudni, hogy az autó kétféle akku kapacitással, 300 vagy 500 kilométer hatótávval készül majd, 147 kW-os villanymotorral hátsókerekes konfigurációban, illetve 294 kW-os összkerekes változatot is gyártanak majd.

 

Az SUV után további modellek is piacra kerülnek majd, azonos architektúrát alkalmazva. Terveznek egy szedánt, egy ferdehátút a C szegmensben, egy B kategóriás SUV modellt és egy furgont is.

Azt ígérik, hogy különbséget tesznek majd a nyugati és keleti ízlésvilág között is, bár az eredeti tervek szerint csak a hazai piacot célozták meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.