auto
2024. 02. 23. péntek

Ez a két legjobb videó a Cybertruckról a hétvégére

A Cybertruck átadója után kezdenek megjelenni a közösségi médián mind a meghívott vendégek, mind az első teszteket forgató újságírók fotói és videói.

A nagy kínálatból kettőt emelnénk ki, amelyeket mindenképp érdemes megnéznie az érdeklődőknek.

Gyártás

A brit Carwow alapvetően egy virtuális autókereskedés, de mostanra az egyik kedvenc autós csatornánkká nőtte ki magát, elősorban Matt Watson humorának köszönhetően.

Forrás: Carwow, YouTube

De a viccelődés mellett Matt az egyik leginformatívabb videót rakta össze a Giga Texasból. Bár az ő tesztvezetésének anyagára még várnunk kell, az autó általános, külső bemutatása mellett a gyárlátogatáson körbejárta a főbb gyártási lépéseket is.

Így videójában feltűnik a Cybertruck futóműve és légrugója, megnézhetjük a két hatalmas présöntvényből álló vázat, valamint a rozsdamentes acél elemeket is.

Az anyagban arra is fény derül, miért robotok rakják fel a pickup hatalmas kerekeit emberek helyett. (Nem, nem azért, mert a robotok nem tudnak belépni a szakszervezetbe).

A Cybertruckban debütál a Tesla OS legújabb változata. Forrás: Carwow, YouTube

A videóhoz automatikusan generált angol feliratok, valamint a fogaskerékre kattintva ezek automata magyar fordítása is elérhető.

Tesztvezetés

Ahogy azt már csütörtökön megírtuk, az egyik legnagyobb technológiai csatorna, az MKBHD is hozzáférést kapott az autóhoz, és Marques a tőle megszokott részletességgel mutatja be az autót.

Forrás: MKBHD, YouTube

A különbség a Carwow videójához az, hogy itt már tesztvezetésre is volt idő, a 40 perces anyag pedig kitér a használhatóságra, a gyakorlati tapasztalatokra, és az új, steer-by-wire kormányműre is.

Marques videója egyébként nem gépi szövegértéssel, hanem külön feltöltött angol feliratot kapott, így a YouTube automata fordítója is valószínűleg valamivel jobb magyar szöveget tud gyártani belőle azoknak, akiknek így fogyaszthatóbb a tartalom.

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.